till..
Sveriges första investeringsplattform i bolån för privata investerare 

Investera i Svenska

säkerställda bolån till
7,5 % direktavkastnig. 

Till

Svårslagen riskjusterad avkastning - pant i bostäderna.

ESG: Hjälp drivna unga akademiker in på bostadsmarknaden och få god avkastning på samma gång.

Säkerställda bolån

7,50 %*

* Bolåneinvesteringen måste enligt svensk lag ske via vår Preferensaktie i Enabler Group AB. Direktavkastningen är satt till 7,5 % (7,5 kr per 100 kr) på utlånat kapital och fördelas lika mellan investerare och på alla låntagare för att diversifiera investeringen och därmed sänka risken. Aktien är likvid och går att handla på vår andrahandsmarkand. 

Inga dolda avdrag eller ersättningar till oss

Schysst avkastning på ett schysst bolån.

ENABLER erbjuder svenska låntagare bolån och möjliggör att du enkelt kan komma åt denna passiva och högavkastande tillgångsklass. Dessutom är investeringen likvid genom vår andrahandsmarknad.

10 % Din investering

85 % Institutionella investerare

SÅ här fungerar en investering

Svenska bolån

ENABLER innehar finansiering från ett par stora svenska och internationella fonder och banker. Tack vare att dessa institutionella investerarna investerar upp till 85% av lånet och till en låg avkastning, kan vi erbjuda dig som privat investerare att få en väldigt hög riskjusterad avkastning på hela 7,5 %.

Varje bolån är inkomstförsäkrat vilket innebär att om låntagaren blir sjuk eller arbetslös och inte kan betala ränta så täcker vår unika inkomstförsäkring din avkastning under hela 24 månader. Under denna tiden har låntagaren sannolikt hunnit komma på banan igen. Skulle det falla så illa att låntagaren ställer in sina betalningar även efter dessa 24 månader realiseras panten och bostaden säljs så att du som investerare får tillbaka de pengar som investerats inkl. uppluppen ränta. Det innebär att du investering har flera lager av skydd, både hängslen och livrem.

Bolån är den säkraste tillgångsklassen efter stadspapper. I Sverige har vi inte sett några kreditförluster alls på bolån. Inte ens under 90-tals eller finanskrisen. När bolån dessutom avkastar 7,5 % blir det en nära på oslagbar kombination mellan avkastning och risk. 

 

ett inkluderande bolån till akademiker

Vi hjälper dig investera i en trygg tillgångsklass till trygga bolånetagare.

Ökande bostadspriser och striktare kreditregler gör det svårt för unga att köpa en bostad – även för de med högskoleutbildning och god privatekonomi. ENABLER ser till låntagarens totala återbetalningsförmåga och erbjuder ett bolån som möjliggör för många fler unga att komma in på bostadsmarknaden.

Läs mer om andra som investerat i våra bolån.

 

Larz såg ett tryggt alternativ till en skakig börs.

Sista året har börsen skakat rejält. Larz från Stockholm är en van placerare men ligger du till stor del likvid för att vänta ut börsen. Alternativet sökte han in på bolån och en väldigt fin riskjusterad avkastning – “Jag ser det riskmässig som ett alternativ till sparkonto eftersom traditionella banker använder mina sparkotopengar till att låna ut bolån – en avkastning jag då går miste om. Den får jag ta del av genom Enabler”.

Annie sparar kontinuerligt i olika typer av lån - nu även i bolån.

Annie från Växjö har länge sparat på olika Peer-to-Peer och låneplattformar så som SaveLend, Kameo, Lendify och Tessin. Där har lånen till stor del varit utan säkerhet eller personlig borgen, vilket svenska bolån har som säkerhet. “Det gör risken i tillgångsklassen väsentligt lägre men jag får ändå lika eller bättre avkastning hos Enabler än hos de andra låneplattformarna”.

Carl har investerar i fastigheter men såg ett substitut i bolån.

Carl gillar passiva inkomster och har köpt ett par lägenheter han hyr ut. Dessutom sparar han i fonder med hög utdelning. “Problemet är att en fastighetsinvestering inte riktigt är en passiv investering då det finns risk och jobb med att inte få den uthyrd – jag fann att en investering i bolån gav mig en helt passiv hög inkomst fast till lägre risk än fastigheter och vanliga fonder. Bolån har inga vakanser”.

Myndigheter och samarbetspartners

Trusted By:

Enabler är ett bostadskreditinstitut med tillstånd från FI och samarbetar med myndigheter inom området.

Bofink Bolån Logo